Saturday, March 17, 2012

ASUS K432

helo2.. hehe.. 14/03, rabu lepas, ada PC Fare n jualan buku2 di UTHM ni.. kebetulan pla, sy memang cari laptop/notebook, bcoz netbook kiut pinky dell sy ni xdpt masukkan 1 program tu.. AutoCAD 2010..AutoCAD ni program yg kmi (plajar Civil Eng.) guna dalam subjek Lukisan Kejuruteraan..sebenarnya bleh jugak guna komputer makmal ja utk wat keja ni..tp, keja makin lama akan makin susah, sbb lukisan akan makin complicated kan2..jadi, mgkin banyak keja yg kena wat di luar waktu kelas..jadi, lepas bincang dgn famili, akhirnya, dgn berat hati, sy beli la jugak Asus K432 nih..
bateri.. mula2, on laptop, xdpt.. takut da.. haha.. ingatkan rosak ka apa..rupanya bater ni blum pasang pun..kui3..gementar sgt2 kan, dulu beli dell tu ngan famili..yg ni dgn umi..friend dr N9..hehe..lama jugak la kami pusing2 dewan tu..umi beli scanner, me yg ni..
harga RM1199.. bleh la jugak..mgkin kalo di Sabah ada mahal skit..ada jugak laptop Acer harga sama, ciri2 dalam pun dekat sama.. tapi, mcm tertarik pla dgn Asus ni..why2? Asus ni ada Ice Cool function..kalo buka lama pun xkan/lambat panas.. stakat ni blum lg buka lama.. sy lebih suka guna yg kecik ni..hehe..lagipun, Asus memang kualiti terjamin, da wat macam2 test ; Twist , shock, Vibration, Hinge, Drop, Pressure..test extreme conditions ; outer space, air, road, north and south poles, highest world peak(Mt. Everest)..
tp xtau pla kalo smua notebook Asus sama (ada kelebihan) tu atau x..yg pasti, jenama dia memang gah jugak la kiranya..kan3..pastu ada baca jugak, Asus selain dlm tempat 3 pengeluar notebook terbesar, malfunction rate Asus ni adalah yg terendah di kalangan jenama len..pastu, warranty pun 2 years world wide u know~ hehehe..
beli di sini jugak sbb pjual tu setuju masukkan AutoCAD 2010 ni for free..hehe..xpyh beli di kedai lg..

yg kecik n yg besar.. yg kecik tu 10.1" dell, other one asus 14"..hee~

orait la..tu jak utk kali ni..da cerita baru, nanti post lg.. =)



2 comments:

Kak Imun March 17, 2012 at 5:47 PM  

Mudah2an dapat memudahkan latihan....:)

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP