Wednesday, March 7, 2012

9 yg IsTimEwA~

haha.. (awal2 da gelak).. title tu pinjam ayat ayahanda.. sapa ayahanda tu? =)
bhenti tepi jalan.. 1st take..












bhenti tepi jalan.. amik gambar.. 2nd take..

bberapa hari lepas, sy ada wat entri, pegi somewhere in Negeri Sembilan, kan3? ni mau cerita la ni.. hik2.. Jumaat lepas, sy + kwn 8 org = 9 pegi melawat FELDA Palong 9, di Negeri Sembilan.. =D bukan utk jalan2 yek, ni utk siapkan tugasan subjek Hubungan Etnik.. salah 1 subjek yg kami amik sem 2 ni..
















sawah padi terbentang luas.. teringat plak di kwsn Tenghilan, Taun Gusi, Kota Belud.. huh~







pilih tajuk ni, coz ada ahli kump. yg dari Palong 9, senang skit kan2.. skop kajian kami ttg perubahan Palong 9 tu, dari setiap sudut.. believe it or not, sebenarnya baru minggu lalu pun wat keputusan pilih kajian tu.. & now, tinggal extract maklumat, taip jak lagi.. heheh.. good sem starting kan..







kami sewa 2 keta, kenari n kancil.. lama jugak la dari Parit Raja,Batu Pahat ni, pegi sana.. bertolak pkul 12.35petang(lepas klas pkul 11pagi).. sampai rumah umi(kwn yg asal dari Palong 9 tu) pkul 6 lebih mcm tu jugak la.. ada jugak bhenti2 kejap kan.. oh2.. btw, tq byk2 utk famili umi, bg kami tidur bmalam sana.. =)







petang tu, kami ronda2 ja dulu, tengok sekitar kg..






















(sempat lagi pegi kolam ikan.. besar ow ikan keli tu)
















n 'tersesat' (sesat la sangat) ke somewhere near Bahau.. xla dekat tul.. time simpang di traffic light, Bahau di kiri n kmi belok kanan.. then beli2 di pasar malam (keropok lekor is a must for me, =p).





-------------------------------------------------------------------------------------------------eh, wait2.. napa cerita macam jalan2 jak nih?~





-------------------------------------------------------------------------------------------------..malam tu, balik trus tdo.. pagi esoknya, kami pun mulakan lawatan ke beberapa tempat di kwsn FELDA tu..








sy pakai baju ni..







hahah.. xdala.

saja tunjuk gambar ni..
baru2 ni terjumpa kawan 1 RELASis (RELA Siswa Siswi)..


rindu pla kawad..











..ladang nenas bapa umi..
















.....tapak semaian getah FELDA Palong 9.....

























kawinkn pokok getah..



-------------------------------------------------------------------------------------------------pastu.. temu ramah ketua kg.. yg juga Ketua Peneroka FELDA Negeri Sembilan, Encik Othman Parman.. beliau bahasakan diri sebagai ayahanda.. memang sgt ramah.. byk jugak nasihat ayahanda pd kami.. =) (ada jugak gmbr, tp msh tmpt ahli len..)





kesimpulan.. best la jugak tugasan n kawasan kajian nih.. antara yg sy tengok di Palong 9 tu, rumah rata2 rumah batu.. susah nampak rumah papan(atau mmg xda?)..







LASTLY~







terima kasih utk mama jugak, sms sy hampir setiap masa spnjg sy wat tugasan ni..heheh..n terima kasih lagi utk famili umi, ketua kg Palong 9, penduduk kg n ahli2 kump yg len.. penat mmg penat.. tapi, best dapat jalan2, dalam masa yg sama wat tugasan ni.. TQ all.. v(^.^)v












#yeah~ 1 assignment is going to finish any soon.. bleh la rehat2.... err.. dengan lebih tepat, lapang skit fikiran utk terima n wat tugasan2 yg len.. huhu~

1 comments:

Kak Imun March 18, 2012 at 4:48 PM  

...mama sms pesan pakai minyak wangi..haha.....

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP