Monday, September 10, 2012

tomorrow another sem will start.. huh.. life must go on.. hopefully, the new sem will be better than previous.. haha.. oklah.. untuk sapa-sapa yang tersesat ke blog sy ni, kali ni mau cerita pasal Family Outing.. family variety show Korea, 2008-2010.. ya, agak lama da.. sy baru jugak tengok2 entertainment dari Korea ni.. time di matrik dulu.. tapi masih x minat sangat la..

1 kumpulan, dibentuk dari penyanyi, pelakon, idol group, dengan sorang MC.. diorang ni pegi kampung2 di sana, jaga rumah 1 keluarga terpilih (biasanya warga emas), supaya warga emas tu boleh pegi bercuti.. 



Lee Chun Hee
Pelakon, model.. paling selalu jatuh.. gelaran Chunderella, daripada Cinderella.. sebabnya selalu digunakan oleh Kim Soo Ro, wat itu, wat ini.. dia ni junior Kim Soo Ro masa sekolah dulu & bidang lakonan.. paling x boleh lupa masa dia cuci sayur dengan sabun.. adoyai~ tapi dalam famili, IQ dia yang paling tinggi.
 



Tapi diorang bukan jak jaga rumah, ada jugak task2 yang ditinggalkan oleh tuan rumah tu.. selain tu, diorang ni jugak main beberapa games, morning & night chores, bersaing sesama sendiri untuk dapat posisi tempat tidur.. suka tengok diorang masak makan malam & sarapan.. nampak macam sedap jak.. rajin sikit turun hostel pegi kafe dari tingkat paling atas tu.. sikit la, sikit jak.. hak3~ oh ya, guest2 yang datang pun orang2 famous.. hee..


Kang Dae Sung
Dari Big Bang.. paling muda dalam famili.. serasi sangat  dengan Jae Suk..& mungkin paling penakut.. xpasti mana satu lebih tinggi, dia atau Elder Jong Shin..
 




Mula2, episod 1, smua macam segan2 kunun.. walaupun beberapa tu memang da kenal sebelum program tu.. tapi makin banyak episod berlalu, nampak diorang makin rapat, macam famili betul.. 

 Selain 2 di atas, family member yang lain;



Yoo Jae Suk
 Best Korean MC.. Banyak menang anugerah industri hiburan Korea.. Best Award dalam SBS Entertainment Award, biasanya dia yang menang, kan2? 
 


Lee Hyo Ri
Penyanyi.. kadang2 nampak macam kasar.. semua ahli lelaki takut dengan dia ni.. dari paling tua, sampai yang paling muda.. tapi in certain situation, boleh nampak yang dia ambil berat pasal setiap ahli famili.. hee.. 
 


Yoon Jong Shin
Paling tua dalam Family Outing.. dalam game rasanya dia ni x pernah dipilih sebagai 1 pasukan sebab paling lemah.. sorang komposer, penyanyi senior.. tapi dia ni memang lucu..haha..




Kim Soo Ro
Pelakon.. biasanya berlakon filem.. ada 2 drama, n kedua-duanya memang best.. haha.. baru2 ni berlakon dalam A Gentleman’s Dignity.. beza umur 1tahun jak dengan Elder Jong Shin, tapi kuat sangat dibandingkan dengan dia.. selalu menang game, n digelar, Game Devil..


Kim Jong Kook
Penyanyi.. dia lambat sikit masuk Family Outing ni.. mula2 malu2 kunun.. lama2, dengan Elder Jong Shin tu pun dia kenakan.. walaupun nampak gagah tapi selalu kalah dalam game..

Park Ye Jin
pelakon.. sorang yang sweet & pandai masak, walaupun first time wat sesuatu masakan tu..
keja potong2 ikan, ayam gitu, selalunya dia yang wat..



Park Si Yeon
Pelakon.. Dia lambat sikit masuk famili.. episod 54.. x banyak bersuara &
menjelang penghujung siri ni, dia x dapat hadir sebab masalah kesihatan.



Park Hae Jin
Pelakon.. dia sama2 ngan Si Yeon masuk famili, menggantikan Chun Hee & Ye Jin.. dia ni pun x banyak cakap..
 


Special thanks to Family Outing members who brought laugh during my hard time.. =) so.. till we meet again, lost viewers~ v(^.^)v












2 comments:

Kak Imun September 13, 2012 at 11:28 AM  

Selamat belajar kembali, elok2 naik basikal tu, hehehe...

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP