Sunday, November 13, 2011

KB-KK-JB-BP(UTHM)

waa... here I am.. again.....

pagi td masih di rumah.. now, I'm all alone... di kolej kdiaman ni... uuu~ sementara masih ingat, meh la sy crita perjalanan sy td.. huhu..

Flight sy.. KK-JHB, 6.40AM.. pagi td.. jd jalan awaaal pagi pegi Kota Kinabalu (KK) dari Kota Belud (KB).. sampai ja di airport KK, punya la gelabah.. ya la, sy xtau pa2 ni.. yg tau, di tiket yg sy print out online tu, ckp gate tutup 6.20AM.. memang tbayang2 da sy balik rumah, tiket burn.. uuu.. trus mama bawa pegi balai plepasan, bhgn kiri airport tu... sy da check in online kan, jadi xyah b'atur di kaunter lg.. tiket da siap2 cetak di rumah.. jimat RM10..haha....

sampai di Senai Airport... tunggu bas... oh3... sbelum tu, mau bagitau, sy jalan sorang2 k... xda kwn... hebat kan... nasib bek, ada bas, xlambat sgt.. kejap ja tunggu, bas da ada.. tp mesti la, ragu2 ni.. walaupun ada jugak baca2 tenet, kena nek bas apa, tambang brapa, gitu, tp rasa takut tu da jugak.. yalah, kalo sy sesat pi tempat len(slen Larkin), tpaksa rombak plan.. trus tanya driver.. haha.. it may look simple to anyone else, but for me, it was a huge achievement.. coz, I usually don't talk much.. much?.. even a single word.. ceh~ napa kunun speaking... hak3..

jadi, nek bas tu, bayar tiket.. hehe.. dari situ pegi Larkin RM8..
brapa jam xingat pla.. rasanya xsampai 1 jam pun.. sampai ja Larkin.. huhu.. ntah brapa kali pusing2 cari kaunter bas.. tp last2 bhenti jak di kaunter Causeway Link.. stakat ni memang pernah nek tu jak.. hari tu, sy balik dari Batu Pahat pegi Larkin pun nek bas tu.. jd, xmau la test benda baru dulu, beli jak tiket Larkin-Batu Pahat di kaunter tu ngan harga, RM9.50.. huhu.. maksudnya, sy dari Senai Aiport-Batu Pahat, RM17.50 jak.. kalo nek teksi, da seratus lebih... jimat.. kan3..

hehe.. lebih kurang 2jam beberapa minit, sampai da di Parit Raja.. trus minta turun depan UTHM.. xikut pegi Batu Pahat.. & now.. sini la sy.. sorang2 di bilik.. blok asrama pun sunyi sepi, kafe pun xbuka.. wuuu~ ok la, rehat dulu, ada masa n kerajinan, sy tulis lagi.. v(^.^)V

2 comments:

Kak Imun November 12, 2011 at 8:22 PM  

Bah, syukurlah sampai asrama suda. Tau suda bas mana mau ikut kan, lain kali senang suda berjalan.....:D

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP